Chef Naser Gashi

Naser Gashi je diplomant šole Gregorie Ferrandi – Ecole Superieure de Cusine Francaise Gregoire Ferrandi Academie de Paris, smer slaščičarstvo. Po šolanju za kuharski poklic začel z delom v kuhinji, nato se je posvetil sladicam. Prve ure slaščičarstva je dobil od kuharskih kolegov. Po slaščičarskem izobraževanju se je začel preizkušati in nadgrajevati pridobljeno znanje z delom v restavracijah v Franciji in Veliki Britaniji; med drugim bil je tudi  šef kuhinje v Relais des Chartreux.

Prihod iz Francije v Veliko Britanijo je bil zanj zelo poučen, saj je ugotovil, da je v vseh priznanih restavracijah in hotelih uveljavljena francoska kuhinja, tudi kulinarična  terminologija je francoska. Med tečaji, ki jih je obiskoval, ga je najbolj navdušil tisti, ki je bil posvečen minjonom. Med eno od vikend delavnic jih je naredil tri tisoč.

Naser Gashi je prišel v Slovenijo zaradi žene Ljubljančanke. Del njegove primarne družine še vedno živi v Parizu. Pogosto potuje v Francijo in Veliko Britanijo, kjer pridobiva nove koristne informacije s področja slaščičarstva.

Rad ima sodobno francosko kuhinjo, ki koketira s sredozemskimi kulinaričnimi običaji. Med vrednotami stavi na družino in umirjeno življenje, potrpežljivost. Ceni prijazne in delovne ljudi in obzirne odnose.

Reference

Vse od leta 2005 se je v laboratoriju La Ganache izobraževalo veliko število tako profesionalnih kot amaterskih, ljubiteljskih slaščičarjev. Preberite si vtise nekaterih od njih in vabljeni, da svoje mnenje o udeležbi na naših tečajih podate tudi sami.

Mojstrovine chefa Naserja Gashija strežejo tudi v:

Medijske objave