Reference

Izobraževanje

Protocol Brdo pri Kranju
Hiša kulinarike Jezersek
Hotel Dvor Jezersek
Hoteli Bernardin
Kongo HC
Hotel Paka
Vila Herberstein

Slaščičarskih seminarjev,
ki so bili organizirani v okviru
šole La Ganache, so se med
drugim udeležili tudi:

Grand hotel Toplice,
Hotel Astoria,
Hotel Lovec,
Hotel Mantova,
Hotel Unior
Hotel Evropa.

Dolgi Trimesečni slaščičarski tečaj La Ganache

z začetkom 1.oktobra 2018 in zaključkom 21 decembra 2018 v Ljubljani, kjer bo potekala tudi celotna izvedba.


Zagotovilo kakovosti seminarja

 

V pričujočem času je še posebej pomembno, da se profesionalno ravnamo po geslu »manj je več«. Bolje manj vložkov, a ti morajo biti kakovostni in z zagotovljenim uspehom. Na tak način deluje slaščičarstvo blagovne znamke LA GANACHE, ki je tudi samo začelo s premišljenim vložkom v zagotovljeno kakovost z dolgoletnim izobraževanjem in prakso v Parizu. Zato tudi je LA GANACHE v Sloveniji postal sopomenka za sodobne, zdrave in božansko okusne slaščice. Obenem je znan tudi po svojih izobraževalnih dejavnostih tako doma kot preko državnih meja. V tem smislu z veseljem postrežemo z nekaterimi referencami: protokolarne storitve na Brdu pri Kranju, Vila Prešeren Bled,Vila Bled, Hiša kulinarike Jezeršek, hotel Dvor Jezeršek, hoteli Bernardin, Kongo HC, hotel Paka, vila Herberstein, ljubljanski Dulcis caffe, čokoladnica de Ponte v Kopru in slaščičarna Zagreb v Zagrebu.Namen seminarja

 

Profesionalni slaščičarski seminar LA GANACHE je, kot pove že naziv, namenjen strokovnjakom in strokovnjakinjam na področju slaščičarstva, bodisi tistim, ki začenjajo in bi radi svoje šolsko poznavanje slaščičarske veščine nadgradili, bodisi onim, ki imajo za seboj že več ali manj let prakse in si želijo novih prijemov in novih receptov. Kljub strokovni zasnovi seminarja pa se lahko pridružijo tudi bolj izurjene ljubiteljice in ljubitelji domače slaščičarske umetnosti.


Vsebina seminarja

 

Slaščičarsko izobraževanje ima petnajst (15) tematskih sklopov, ki vključujejo pripravo slaščic in sladic (sladka jed, ki jo običajno postrežemo po obedu ali drugem obroku hrane), v posameznem primeru pa je tema še posebej posvečena tudi pripravi osnove (denimo testa ali vrste slaščice na splošno). Program je zastavljen tako, da pridobljene spretnosti in znanje ter seveda recepture zadostujejo za pripravo celovitega slaščičarskega asortimenta. Skupaj bodo udeleženke in udeleženci pridobili 60 receptov.

Vsak/a udeleženec/ka dobi: kuharsko bluzo, predpasnik in kapo, sproti pa recepture.

1. 1. Francoski rogljički – listnato kvašeno testo
2. Minjoni
3. Piškoti
4. Male pite
5. Pite
6. Male tortice
7. Torte
8. Sladoled
9. Sladice v čašah
10. Slane pite Quiches
11. Listnato testo in sladice z listnatim testom


12. Restavracijske sladice.
13. Macarons
14. Sladice/slaščice na osnovi čokolade 
15. Praline – čokoladni bomboni

In letos NOVOST.........
16. Baguette

 

Struktura izobraževanja

 

Izobraževanje traja tri (3) mesece, seminarska srečevanja potekajo dvakrat tedensko po pet (5) ur z dodatnimi osmimi (8) urami vsako drugo soboto. Tedenska izvedba poteka ob ponedeljkih in petkih med 16.30 in 21.30 uro, ob sobotah med 8. In 16. uro. Skupno mesečno delo tako obsega med 50 in 60 ur, celotna seminarska kvota pa je 168 ur. Prvi dan je uvodoma namenjen predstavitvi programa in splošnim usmeritvam pri delu. Zaključni dan v mesecu december to je to je petek, 21. 12. 2018, je slavnosten, s podelitvijo diplom. Diploma je pridobljena z udeležbo in s pozitivno ocenjeno in komentirano samostojno pripravo treh slaščičarskih izdelkov, narejenih v enem seminarskem dnevu.
Tečaj se izvaja v primeru, da je prijavjenih najmanj 5 (pet) tečajnikov.


Prijave na seminar

Dodatne informacije o tem ali drugih izobraževanjih LA GANACHE dobite pri chefu Naserju Gashiju na telefonski številki 031 533 975 ali e- naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

Romica
partynet
peki
fines
wexio

Informacije o izobraževalnih seminarjih,demonstracijah,
svetovalnih storitvah, ponudbi s pripravo slaščic so na
voljo tudi po mobilnem telefonu 00386 31 533 975
ali elektronski pošti gashi@laganache.eu

Povezave

Dulcis Caffe   
Slaščičarna v BTC v Ljubjani, kjer lahko poskusite moje sladice
Fines baking technology  
Proizvajalec peči in opreme za gostinstvo, pekarstvo in slaščičarstvo
Dragan Arrigler   
Profesionalni fotograf